De skønlitterære forfattere inspirerer mig til at turde tænke ”ud af boksen”

Jeg havde den store ære at blive Månedens fagforfatter i Dansk Forfatterforening i april 2020.

Jeg blev bl.a spurgt om, hvilke forfattere, der inspirerer mig og svarede:

“Jeg er storforbruger af skønlitteratur! De skønlitterære forfattere inspirerer mig til at turde tænke ”ud af boksen”. Den skønlitterære forfatter kan sætte sig i en andens sted og fortælle ud fra dennes forståelse. Deraf lærer jeg, at mennesket handler ud fra gode intentioner, selv om det ikke altid er sådan, det bliver oplevet af andre. Skønlitteraturen hjælper mig til bedre at kunne sætte mig i andres sted. Og først når jeg er dér, er jeg i stand til at hjælpe eleven, forældrene eller læreren videre fra det niveau og på de betingelser, de hver især har for at udvikle sig.”

Især i min bog Læseguiden synes, jeg den inspiration træder tydeligt frem.

Du kan læse hele portrættet her: https://danskforfatterforening.dk/f-gruppen/2020/04/01/maanedens-fagforfatter-lis-poehler/