Læsning Innovation Specialpædagogik

Firmanavnet er måske ikke det mest mundrette i verden, men det dækker meget præcist det, jeg gerne vil stå for og arbejde med: fornyelse, der bygger på forskning og idéudvikling. Både i forhold til arbejdet med læsning i den almene undervisning og i forhold til arbejdet med elever med særlige behov – og så er det faktisk så heldigt, at hvis man danner akronym af firmanavnet, så står der Lis!

Læsningen og specialpædagogikken repræsenterer den faglige del af min virksomhed, men innovationen repræsenterer processen, hvori læsningen og/eller specialpædagogikken sættes i spil, med henblik på at skabe endnu bedre udviklingsmuligheder for børn, unge og voksne – hvad enten de er i læsevanskeligheder, eller de bare følger en almindelig udvikling.

Skulle jeg være fagligt helt præcis, så skulle der nok ikke stå læsning, men fx skriftsprog eller literacy. Det er skriftsproget, der er i fokus, og det er den funktionelle brug af dette, som skaber udvikling og læring. Men jeg har altså valgt at bruge ordet læsning, da det trods alt har været kernen i mit virke gennem alle årene.